Tel: 08-23 09 09phone

Stay Young

Reportage i Amelia

För ung och inte alls pigg på kniven, men ändå sugen på ett lyft. Alexandra Nyman (reporter på Amelia Kropp & Skönhet) testade en stay-young-behandling hos oss. Så här gick det!

 

Fakta

Stay-Young-metoden kommer från USA. Med hjälp av två elektroder kopplade till en maskin masserar hudterapeuten ansiktets muskler. I maskinen finns sex förinställda program som alla utförs vid varje behandlingstillfälle. En behandling tar ca 60 min. För det riktiga lyftet bör man göra en kur på 10 behandlingar (ca 3 ggr/vecka). Sedan krävs bara en behandling ca var sjätte vecka. Metoden sägs ”lyfta upp” musklerna i ansiktet, ta bort vätska, sträcka ut rynkor och ge bättre cirkulation. Den som är gravid eller har hjärtfel ska ej genomgå behandlingen.
”35-års dagen närmar sig och när jag tittar mig i spegeln ser jag bara dubbelhakan, brustna blodkärl och förstorade porer. Stress, press och dålig sömn har satt sina spår. Efter dryga tre veckors behandling känns det som om jag stoppat ålderkrisen lite grann. Är mycket mer nöjd med ansiktet.”

stayyoungfore

stayyoungefter

Dagboken

Behandling 1

”Min” hudterapeut Christina penslar in ansikte och hals med en lugnande och anticeptisk aloe vera-gelé (för att underlätta glidet). Därefter börjar program 1 som ska få ansiktets muskler att slappna av och dränera ut överflödig vätska. Program 1 tar ca 6 minuter och huden känns plötsligt ljummen. I det femte programmet pirrar och sticker det ordentligt, speciellt om vi prickar in en finne. Ser mig i spegeln och möter ett blankt, blekt men också rödflammigt ansikte. Men en timme senare ser jag solbränd och fräsch ut. Hur är det möjligt?!

Behandling 2

I program 2 gör Christina sicksackrörelser med den ena elektroden och den andra hålls stilla. Maskinen arbetar med negativ polaritet som sluter porer och blodkärl. Efteråt är jag blek och blank och påsarna under ögonen är kvar. Men den vänstra näsvingen är inte längre röd, utan rosa! Högra näsvingen är fortfarande ilsket röd. Huden känns för första gången på länge härligt fuktig.

Behandling 3

I program 3 drar Christina isär rynkorna runt munnen, i ögonvrån och i pannan och stärker slapp muskulatur. Det gillar jag. Det känns som om huden blir yngre. Resultatet? Påsarna under ögonen är mindre! Vänstra näsvingen är nästan hudfärgad, den högra är fortfarande knallröd. I övrigt är jag blek och blank direkt efter behandlingen. Krämen jag får som avslutning ska balansera hudens ph-värde. Det är bra om den får verka så länge som möjligt.

Behandling 4

Program 4 ska vara uppstramande, bland annat för dubbelhaka och kinder. Ansiktets muskler kan tränas upp, precis som kroppens. Christina lyfter upp och nyper ihop musklerna med hjälp av elektroderna. Efter behandlingen hettar det ordentligt i ansiktet, men det syns inget utanpå.

Behandling 5

Efter dagens behandling är på sarna under ögonen helt väck. Vänstra näsvingen är hudfärgad. Hurra! Den högra har bara gett med sig lite.

Behandling 6

Efter behandlingen är huden fuktig. Nästan inga pormaskar kvar på näsan. Har tidigare använt mycket pormaskplåster så porerna har svårt att dra ihop sig, därför ser de ut som kratrar. Men det ska jobbas bort.

Behandling 7

Ser ut som en prickig korv. Fullt med utslag. Håller ansiktet på att rensa ut all skit, tack vare att cirkulationen kommit igång? Tror att det ska sticka till i hela ansiktet som det brukar när man har blemmor, men det går bra. De röda partierna runt näsvingarna blir ljusare. Underbart!

Behandling 8

Fastare runt käklinjen, dubbelhakan är mindre, tror jag. Och jag behöver inte mer än en tredjedel av den mängd ansiktskräm jag tidigare använt. Christina berättar att obalans i huden är ett vanligt problem och visar sig ofta som seborré, förhöjd talgproduktion och rosacea. Och grattis, jag har hela paketet. Men den här behandlingen ska råda bot på obalansen tack vare ökad genomblödning.

Behandling 9

Går utan problem. De svårborttagna pormaskarna är färre. Behandlingen luckrar tydligen upp döda hudceller och talgen kommer lättare ut och därför blir pormaskarna färre.

Behandling 10

Ögonbrynen har lyft, är inte längre rödrosa i ansiktet och huden känns spänstigare! Hela käklinjen ser fastare ut. De ytliga blodkärlen (som fått näsvingarna och kinderna att se rosa ut) har försvunnit. Cirkulationen i ansiktet har kommit igång ordenligt och förser blodkärlen med syre. Därför behöver de inte komma upp till hudytan för att hämta syret längre. Eftersom hudens phvärde förbättrats har den seborré (mjälleksem) jag haft borta. Känner mig fräsch!